De fotografie tijdslijn van een huwelijk

Nu jullie trouwfotograaf vastligt (yaaaay, it's me!) en jullie langzaamaan beginnen met het uitwerken van de details van jullie trouwdag, leek het me wel interessant om jullie een beeld te schetsen van hoeveel tijd jullie ongeveer moeten rekenen voor de fotografie van bepaalde dagonderdelen. Hopelijk helpt dit jullie een beetje in het vastleggen & concretiseren van jullie dagplanning.

Heb ik alle wijsheid in pacht en moeten jullie volgen wat ik zeg? Nee, absoluut niet. (Vertel dit aub niet verder aan mijn man). Deze tijdslijn is een algemene richtlijn op basis van mijn ervaringen van de voorbije jaren. Zijn bepaalde onderdelen niet van toepassing voor jullie of vinden jullie ze gewoonweg minder belangrijk? Schrappen die handel! Plan jullie dag vooral in hoe jullie het willen. Voor het fotografiegedeelte mogen jullie op mij rekenen.

KLAARMAKEN BRUIDEGOM - 30 MIN

Het fotograferen van het klaarmaken van de bruidegom en zijn bruidsjonkers is een dagonderdeel dat nogal vaak eens het onderspit moet delven voor het klaarmaakmoment van de bruid. Persoonlijk vind ik dit soms wel jammer dus ik geef jullie graag wat opties om er voor te zorgen dat we zowel het verhaal van de bruid als van de bruidegom van A tot Z in beeld kunnen brengen.

Jullie maken je (gescheiden van elkaar) klaar in dezelfde locatie of op locaties die niet té ver van elkaar liggen qua afstand. Jullie kunnen er hier voor kiezen om de mannen zich voor de meisjes klaar te laten maken zodat ik kan starten bij hen alvorens door te rijden naar de bruid. Idealiter zijn de mannen gewassen, geschoren en aangekleed in comfortabele kleren zodat ik hen even in hun 'natuurlijke habitat' kan fotograferen en we vervolgens snel kunnen overgaan tot het aankleden. Tijdsduur: ongeveer 30 minuten (excl eventuele verplaatsing).

Mag er ondertussen ook iets gebeuren bij de bruid? Ja, natuurlijk! Haar & make-up van de bruid en de suite duurt doorgaans wat langer dus hier kan zeker mee begonnen worden. De mooiste foto's van haar & make-up worden genomen tijdens het aanbrengen van de finishing touches.

Waarom plannen jullie idealiter de mannen eerst? Omdat de bruidegom en zijn jonkers zich het - eens aangekleed - gemakkelijker comfortabel kunnen maken bij het wachten door hun jas enz uit te doen. Dat ligt iets moeilijker voor de bruid en haar suite ;-) Verder durft het klaarmaak moment bij de bruid wel vaker uit te lopen wegens onverwachte omstandigheden waardoor het fotomoment voor de mannen mogelijks in het water zou vallen.

Voor het klaarmaken van de bruid arriveer ik graag ten laatste halverwege het proces van haar & make-up. Ik start met het klaarmaken van de detail foto's van het drukwerk, de jurk, juwelen, ... en breng ondertussen ook de algemene sfeer in beeld (zei daar iemand Champagne?). Daarna breng ik de finishing touches van haar en make-up in beeld en het aantrekken van de jurk.

Uit ervaring heb ik gemerkt dat het klaarmaken van de bruid soms wat uit de hand kan lopen qua timing met onnodige stress doorheen de dag als gevolg (of soms zelfs met het verlies van tijd voor de koppelshoot als gevolg - niet leuk). Communiceer daarom op voorhand héél duidelijk jullie planning naar de haar & make-up artist en laat hem/haar je begeleiden in het correcte startuur om alles en iedereen tijdig klaar te krijgen. Wat ik ook kan aanraden is om de jurk op voorhand nog door eens door te passen. Dit om het aandoen onder de knie te krijgen (het lijkt vaak gemakkelijk in de winkel, tot je het zelf moet doen) en dit laat je ook toe om eventuele probleempjes (een los knopje,...) nog tijdig op te lossen.

Het klaarmaken van de bruid samen met haar bruidsmeisjes is een enorm speciaal moment. Zorg er voor dat je er maximaal van kan genieten.

error: