Tips voor het vinden van een trouwfotograaf in het buitenland.

Trouwen in het buitenland is een droom die uitkomt voor veel koppels. Het is een unieke manier om jullie liefde te vieren op een adembenemende locatie en omringd te zijn door de mensen die het meest belangrijk voor jullie zijn. Of jullie nu kiezen voor verre, exotische oorden of het liever iets dichter bij huis zoeken. Het vakantiegevoel dat bij een buitenlands huwelijk komt kijken, zorgt sowieso voor een onvergetelijke en magische ervaring.

Kiezen voor een Destination Wedding heeft heel veel voordelen. Het is een fantastische manier om te ontsnappen aan de dagelijkse routine en stress en om jezelf en jullie gasten onder te dompelen in een andere cultuur. Daarnaast is het de perfecte manier om jullie feestvreugde te verlengen en iets meer tijd door te brengen met jullie intimi op een idyllische locatie. Over het algemeen gaat een buitenlands huwelijk er vaak iets gemoedelijker aan toe, waardoor het voor jullie ook gemakkelijk is om ten volle te genieten van elk moment. En dan heb ik het nog niets eens gehad over de epische foto's... Moet ik dat zelfs uitleggen?

Allemaal rozengeur en maneschijn, maar uiteraard kent het kiezen voor een buitenlands huwelijk ook enkele nadelen. Tenzij jullie ter plaatse heel goeie connecties hebben, verloopt het plannen vaak iets moeilijker. Ik kan jullie daarom alleen maar aanraden om een bad-ass destination planner onder de arm te nemen zoals bv The Beloved Nomad, Tabloo Margoot of Artanna zodat jullie op dat vlak meteen al jullie zorgen kunnen vergeten en kunnen trouwen in een prachtige, hidden gem.

CHECK. CHECK. DUBBEL CHECK.

MAAR WAT MET DE FOTOGRAFIE?

Het is geen geheim dat de zoektocht naar een trouwfotograaf voor jullie buitenlands huwelijk iets moeilijker ligt dan voor een Belgisch huwelijk. Kiezen jullie voor iemand lokaal en de daarbijbehorende voordelen? Of gaan jullie voor absolute zekerheid met een Belgische, meereizende fotograaf?

Ik denk dat jullie wel al doorhebben wat ik jullie zou aanraden. Maar voor ik dat doe, som ik kort even de ontegensprekelijke voordelen op die een lokale fotograaf met zich meebrengt.

VOORDELEN LOKALE FOTOGRAAF

- Kent de taal & kan gemakkelijk communiceren met de plaatselijke leveranciers.

- Kent de locatie en de mooiste plekjes om te fotograferen en hoe daar te geraken.

- Is het gewend om in de lokale weersomstandigheden te werken (extreme hitte of koude).

- Jullie hoeven geen reiskosten, overnachting, .. te betalen.

REDENEN OM TE KIEZEN VOOR EEN BELGISCHE FOTOGRAAF

1. Vertrouwen

Door te kiezen voor een Belgische fotograaf die met jullie meereist, hebben jullie een vertrouwd persoon bij die jullie kent en begrijpt. Jullie kunnen op voorhand kennismaken en jullie weten heel goed wat jullie kunnen verwachten. Geen verrassingen achteraf wanneer blijkt dat de foto's onbewerkt afgeleverd worden en jullie nog eens moeten bijbetalen voor elke bewerking. (Echt gebeurd!). Dit geeft jullie gemoedsrust en zorgt er voor dat jullie je kunnen concentreren op hetgene dat echt telt: genieten van jullie trouwdag.

2. Ervaring

Belgische trouwfotografen hebben een uitstekende ervaring in het vastleggen van bruiloften in verschillende omgevingen en situaties en kunnen zich doorgaans heel snel aanpassen aan een onverwachte situatie. (Bedankt daarvoor, Belgisch weer). Een Belgische trouwfotograaf met een specialisatie in buitenlandse huwelijken (*kuch Studio Leau kuch*) is ook gewend aan het plannen van trouwshoots en het scouten van fotolocaties vanop afstand. Het vinden van een mooie, lokale plaats om jullie trouwfoto's te nemen is dus absoluut geen probleem. In tegendeel.

3. Inzet

Schoonheid went. Na 3 weken verlof op een prachtige locatie ben je niet meer dagelijks onder de indruk van al de schoonheid om je heen. Een lokale trouwfotograaf ziet misschien niet meer alle uniekheid van een locatie door gewenning waardoor details die voor jullie wel heel overweldigend en belangrijk zijn, mogelijks niet vastgelegd worden. Met een Belgische fotograaf verzekeren jullie je van iemand die net zo onder de indruk van de omgeving zal zijn als jullie en jullie gasten en die met frisse ogen alles zo goed mogelijk zal willen vastleggen. (Misschien zelfs méér dan dat nodig is ;-)).

4. Communicatie

Door te kiezen voor een Belgische trouwfotograaf die met jullie meereist, vermijden jullie eventuele taalbarrières en communicatieproblemen met een lokale fotograaf. Jullie hoeven je geen zorgen te maken dat de communicatie met jullie of jullie gasten stroef zal verlopen en jullie zijn er zeker van dat jullie fotograaf ook heel goed begrijpt welke momenten belangrijk zijn omdat hij/zij kan verstaan wat er gezegd wordt. (bv tijdens ceremonie, speeches, ...). Belgische trouwfotografen zijn vaak ook sterk in meerdere talen (Engels, Frans, Spaans, Italiaans, ...) waardoor ze ook in staat zijn om met de lokale leveranciers te communiceren.

5. Flexibiliteit

Een meereizende fotograaf heeft veel meer ruimte in zijn/haar agenda voorzien om jullie huwelijk vast te leggen en kan zich daardoor gemakkelijker aanpassen aan eventuele wijzigingen in het programma of de planning. Dit zorgt er voor dat jullie een naadloze en probleemloze ervaring hebben en dat jullie sowieso prachtige foto's hebben om jullie speciale dag te herinneren, zelfs als de trouwshoot bv door regen een dagje moest worden uitgesteld.

6. Stijl

Het is gemakkelijker om te kiezen voor een bepaalde stijl van fotografie wanneer jullie deze kunnen aftoetsen aan een omgeving en tradities die jullie kennen. Realistisch kleurgebruik, het in beeld brengen van bepaalde sleutelmomenten, ... het is moeilijk om in te schatten hoe dit zich voor jullie concreet zal vertalen en ook het communiceren van jullie verwachtingen op dat vlak verloopt moeizamer.

7. Album & prints

Kiezen voor een Belgische trouwfotograaf om jullie buitenlands huwelijk vast te leggen, wil ook zeggen dat jullie na het afleveren van de foto's kwalitatief verder geholpen kunnen worden met het ontwerpen van een album en het bestellen van prints. Jullie hebben de mogelijkheid om stalen te bekijken, albums vast te houden en ook de communicatie van jullie noden en wensen verloopt veel gemakkelijker. Om nog maar over het ophalen van jullie album te zwijgen ;-)

8. Referenties

Jullie hebben gemakkelijk toegang tot de referenties van een Belgische fotograaf en kunnen indien gewenst op voorhand aftoetsen hoe de samenwerking met andere koppels is verlopen.

YOUR DAY. YOUR RULES.

Als trouwfotografe die zich specialiseert in het vastleggen van buitenlandse huwelijken kan ik nog wel even blijven gaan met het oplijsten van alle voor- en nadelen (het is mijn stokpaardje, valt het op, haha) maar uiteindelijk telt er maar 1 ding: kies vooral wie & wat jullie willen. Your day. Your rules!

Willen jullie Studio Leau? Dan help ik jullie uiteraard met énorm veel plezier verder.

Contacteer me gerust voor meer informatie.

We will make all your destination wedding dreams come true!

CONTACTEER ME

error: